Yeah. That sounds like a really good deal. But I got a better one. How about... I give you the finger... and you give me my phone call?
PmWikiCa /
Regles bàsiques d'edicióautores (bàsic)
Les pàgines d'aquest lloc són pàgines basades en el sistema wiki, això vol dir que múltiples autores poden crear i editar les pàgines. Per a editar una pàgina, feu clic a l'enllaç Edita que hi ha a algun lloc de la pàgina, normalment a la capçalera o el peu. Algunes pàgines poden estar protegides amb contrasenya, depenent de les polítiques de seguretat del sistema, però molts sistemes en permeten l'edició oberta. PmWiki no és WYSIWYG - Quan s'edita una pàgina, podeu veure el llenguatge de marques que descriu els continguts de la pàgina. Les regles bàsiques per al marcat són simples:
Si voleu provar a editar una pàgina, feu-ho a la Wiki Sandbox (o zona de proves). Podeu editar la zona de proves sense que cap part important del sistema resulti afectada. A les pàgines de conversa o discussió, és cortès signar la vostra contribució; usant ~~~ es 'signa' amb el nom que heu introduït al camp Autor/a del formulari d'edició de pàgina. Exemples habituals d'etiquetes de textLes taules de sota mostren bona part del llenguatge de marques que s'usa per formatar les pàgines. La columna esquerra mostra què s'ha d'escriure per a aconseguir l'efecte, la columna de la dreta mostra els efectes d'aquestes etiquetes. Hi ha més informació disponible a les regles de formatatge de text i altres pàgines de documentació. Hi ha una llista exhaustiva de les etiquetes a l'índex principal de marques. Paràgrafs i salts de línia
Més informació:
LlistesComenceu cada línia amb # per a llistes numerades (ordenades) o amb * per a llistes de pics (sense ordenar):
Apreneu més sobre les llistes (incloent llistes de definicions) i estils de llistes. EncapçalamentsEls encapçalaments són útils per a crear una pàgina "ben estructurada". No hi són només per a fer més gros el text.
Emfatitzar textPer a donar èmfasi, tanqueu el text entre apòstrofs, no entre cometes.
EnllaçosPer a fer un enllaç a un altra pàgina, tanqueu el nom de la pàgina entre claudàtors dobles.
Fixeu-vos en que les lletres inicials dels títols de pàgina esdevenen majúscules automàticament. L'enllaç de sobre enllaça a la WikiSandbox. El text que hi ha darrere d'una barra vertical (|) s'usa com a text de l'enllaç:
Els finals esdevenen part del text enllaçat, i els parèntesis amaguen parts del nom de l'enllaç:
Quan s'enllaça a una pàgina què és a un WikiGroup diferent, estipuleu el nom del grup, seguit per un separador, i aleshores el nom de la pàgina:
Enllaços a llocs externs
Els dos punts fan enllaços InterMap (també anomenats InterWiki) a altres wikis:
Els enllaços a pàgines inexistents? és mostren d'una manera especial, per tal de convidar a altra gent a crear la pàgina. PmWiki proveeix més tipus d'enllaços i moltes opcions de visualització, feu una ullada a Enllaços per a aprendre'n més. Text amb pre-fromatEl text amb pre-format es mostra fent servir un tipus de lletra d'amplada fixa i sense generar salts de línia excepte allí on explícitament s'indiqui. Sigueu conscients que les línies molt llargues de text amb pre-format poden fer que tota la pàgina es vegi molt ampla. Per al text amb pre-format i on cal processar etiquetes (p.ex. èmfasi), s'ha de començar cada línia amb un espai:
Si no voleu que el llenguatge de marques sigui processat, feu servir [@ @]. Es pot usar en mig de qualsevol text.
Seqüència d'escapatSi no voleu que el llenguatge de marques sigui processat, però que les línies sí es formatin, useu
Línia horitzontal
TaulesLes taules simples usen dues barres verticals per a separar les cel·les:
Feu una ullada a les taules simples i taules avançades per a aprendre més sobre les possibilitats que ofereix PmWiki. ImatgesFeu una ullada a Imatges Donar format als caràcters
Feu servir els WikiStyles per a canviar el color del text . Títols de pàginaLa directiva
Descripció de la pàgina
És el primer cop que faig servir PmWiki, on puc trobar informació senzilla per a començar a usar-lo? La pàgina d'edició bàsica és un bon lloc on començar. Des d'aquí, podeu anar seguint els enllaços de navegació que hi han a la part superior i inferior de la pàgina (s'anomenen camins wiki) per a dirigir-vos a les següents pàgines, o bé a l'índex de la documentació, que proporciona un índex en forma d'esquema de les pàgines de documentació més importants, organitzades des de aquelles més bàsiques a les més avançades. Com puc incloure caràcters especials com ara bé el símbol dels drets d'autor (©) i el de marca registrada (® o ™) a les pàgines del wiki? Feu una ullada als caràcters especials? per a assabentar-vos de com inserir caràcters especials que no apareixen al teclat. Com puc mantenir els salts de línia del text original? Habitualment PmWiki tracta les línies consecutives com a part del mateix paràgraf, i les fusiona a l'eixida. Això és consistent amb el que fan la majoria de programes wiki. Les autores poden fer servir la directiva Puc introduir directament codi HTML? La opció per defecte (i de disseny) de PmWiki és no donar suport a l'ús d'elements HTML al llenguatge de marques del wiki. Les raons d'aquesta decisió són descrites a la filosofia de PmWiki i a Audiències?. Habilitar les etiquetes HTML a les pàgines wiki en un entorns de col·laboració pot excloure algunes autores de la possibilitat d'editar, i pot significar un bon nombre de problemes visuals i de seguretat. Tanmateix, una administradora pot usar la recepta per activar l'HTML per a habilitar-ne l'ús directament a les pàgines. On puc trobar més documentació? Feu una ullada a l'índex de la documentació i l'índex principal de marques.
Traducció de PmWiki.BasicEditing -
Pàgina original a PmWikiCa.BasicEditing -
Backlinks |